Cykla vs Bäckenbotten

Alltså efter min första sommar med cykel så var jag salig, trodde verkligen inte cykel var min grej.

När jag pga skador inte kan belasta kroppen på olika sätt så kan jag teknikträna hemma i trädgården, så nog är jag fast… önskar jag e lite mer ”fast i sadeln” framöver 😉

Fast nu var det inte det jag tänkte på, utan på att jag stärkt mig kroppsligt och mentalt överallt, alltså på in och utsidan, men även en ”del” av mig själv som jag inte tänkt så mycket på – Bäckenbotten!
Skärmklipp
Alltså så förvånad jag blev när jag joggade en runda och på 5 km så behövde jag inte en enda gång tänka/känna att nu måste jag sakta av så ”knipet” är rätt. Jag ökade tempot, jag gjorde några intervaller, jag sprang sakta, jag utmanade min kropp för att se om detta verkligen stämde och jag joggade med ett stort leende och en riktigt härlig känsla mentalt.

Många kvinnor vet att göra Jumping Jacks inte är det lättaste efter vi fått barn, att göra hastiga tempoväxlingar eller nåt så simpelt som att nysa kan vara anledning till en droppe eller att man får rusa till toa. Så tråkigt! Och väldigt irriterande.

Efter många år med jogg/löpning och fysträning samtidigt som jag gjort bäckenbottenövningar till leda. Älskade min löpning 🙂 Jag har infört olika men bl.a dessa bäckenövningar när jag arbetar, när jag sitter vid tv ja överallt i livet men ALDRIG har jag fått så total koll som nu när jag cyklat. Fantastisk känsla!

Om det är för att jag sitter still och cyklar (inte samma belastning som löpning, inga hopp samtidigt) och har fått bygga om och bygga upp eller om det är för alla långa backar där jag matat uppför -uppenbarligen med ett driv och rätt bäckenbelastning – som gjort detta, det vet jag inte. Kanske alla knixiga nerförs där jag fått lära mig att hantera min kropp annorlunda…

Uppenbarligen är det cyklingen och jag tränar vidare, med ny glädje.
20180719_114749

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s